Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
 
 

PODPROGRAM 2021– efekty

  1. Stowarzyszenie ”Rozwój i innowacje Gminy Jastrząb” z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Radomiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2021– październik 2022.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
    • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe);
    • skrobiowe (makaron jajeczny świderki),
    • mleczne (mleko UHT),
    • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa, filet z makreli w oleju),
    • cukier (cukier biały),
    • tłuszcze (olej rzepakowy),
  3. Pomoc żywnościowa trafiła do 750 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 15,87750 ton żywności;
    • 2250 paczek żywnościowych;
    • 0 posiłków;
  5. W ramach Podprogramu 2021 dla 15 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
    • Ekonomiczne – 1 spotkanie dla  15 uczestników
    • Żywieniowo – dietetyczne  1 spotkanie dla 15 uczestników
    • Kulinarne – 1 spotkanie dla 15 uczestników
    • Niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 15 uczestników
    • warsztaty w formie wydawniczej – dla 15 osób

 

Informacje

Liczba wyświetleń: 156
Utworzono dnia: 05.12.2022

Historia publikacji

  • 05.12.2022 14:58, Marek Tomczyk
    Dodanie dokumentu: PODPROGRAM 2021– efekty